perjantaina, elokuuta 13, 2004

 

Etälukiomme historiaa

Kymen Sanomat uutisoi vuoden 2000 alussa toista lukuvuotta toimineesta etälukiostamme (klikkaa otsikon linkkiä). Nyt käynnistyy jo seitsemäs toimintavuosi. Etäopiskelu kiinnostaa entistä enemmän. Siksi mietimme myös erityisen hartaasti, millä kaikilla tavoin voisimme vielä paremmin tukea ja helpottaa aikuisen etäopintietä. Sano sinä sanasi. Anna vinkkejä ja kommentteja etäopiskelun tukemiseen alla olevan kommenttipainikkeen avulla. Viestisi jää muiden luettavaksi. Asiasta kannattaisi virittää kunnon keskustelu. Osallistu ja vaikuta!

torstaina, elokuuta 12, 2004

 

Tyoterveyslaitos

Muista nukkua riittävästi. Työterveyslaitoksen tutkimus muistuttaa tärkeästä asiasta. Kuuntele kehosi viestejä. Tässä asiassa olemme yksilöitä. Uni on erittäin tärkeää oppimiselle. Unen aikana aivot järjestelevät tietoa ja muistirakenteita.

 

Sana haltuun

Tuntuuko opiskeluun liittyvä kirjoittaminen työläältä? Akateeminen opiskelu, jota lukiossakin harjoittelemme, perustuu sanaan. Kirjoittaminen on oleellinen osa koko juttua. Opinto-ohjauksen kehittämisen eräs sivujuoni on Sana haltuun -kurssi. Se syntyy dialogisena prosessina yhdessä opiskelijoiden kanssa. Eli opiskelijat tuottavat ja muokkaavat kommenteillaan kurssia. Alku löytyy jo otsikon linkin takaa. Mukaan mahtuu vielä. Kurssi on vapaaehtoinen ja ilmainen. Voisinpa veikata, että kaiken lisäksi hauska. Ilmoittautumiset suoraan minulle. Kurssi toteutetaan verkossa.

 

Tunnista opo

Minä, opinto-ohjaajasi Kotkan aikuislukiossa näytän tältä. Rillit päässä normaalisti. Minua saa mielellään nimittää etunimellä. Soita tai meilaile (vastaan yleensä nopeasti). Yhteystiedot löydät opinto-opaasta. Sähköposti: anne.rongas@kotka.fi Posted by Hello

 

Opinto-ohjaus lisääntyy

Tervetuloa aloittamaan lukuvuotta 2004-2005! Samat vanhat kujeet koulullamme jatkuvat. Vanhan opetussuunnitelman reseptillä eletään vielä tämä vuosi. Uutta laaditaan sydämellä ja ajatuksella, ehkä vähän työn tuskallakin. Mikä olisi parasta? Mikä tärkeintä?

Opinto-ohjaus aloittaa uusista lähtökuopista olympiavuoden kunniaksi. Viimevuotinen urakkani biologian ja maantiedon kanssa päättyi ja piirtoheittimelle niiltä osin astuu pätevä ja mukava Sakari Valtiala. (Toinenkin uusi kasvo ilmestyy opettajakuntaan : äidinkielen Minna Torvinen-Artimo.) Minun ajastani siis irtoaa entistä enemmän ohjaustyöhön.

Luvassa on vanhaa tuttua ja kaikenlaisia uutuuksia. Lukiolaisten liittoo kuuluttaa jälleen lehdissä parannuksia opinto-ohjaukseen. He toivovat erityisesti, että uudet lukiolaiset saisivat henkilökohtaista opinto-ohjausta heti lukio-opiskelun alkaessa.

Ota oikeus haltuusi. Varaa aika, tule juttelemaan. Seuraa ilmoitustaulua ja tätä verkkolehteä. Esitä toiveita. Myös sinä voit olla aktiivinen.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?