tiistaina, tammikuuta 11, 2005

 

Etäopiskelu tulevaisuudessa

Opetussuunnitelmien uudistustyö on täydessä vauhdissa. Myös opiskelijoiden toiveita kuullaan eri tavoin. Oppilaskunta on yksi tapa tuoda ideoita kehittelytyöhön. Etäopiskelijoille järjestetään ryhmänohjaustunti perjantaina 14.1. klo 15.30 - 16.30, jolloin käsitellään etäopetuksen entistä parempaa organisointia. Etäopiskelun on muuttanut luonnettaan. Suosio on lisääntynyt, mutta toisaalta myös erilaiset haasteet opetuksen järjestämisessä ovat lisääntyneet erilaisten tarpeiden myötä. Jos työ ei estä, tule perjantaina luokkaan 311 keskustelemaan opiskelusta.

 

Rästitentti 22.1.

Uusi lukukausi lähti käyntiin. Loman ajan jännitystä ylläpitäneet koetulokset ovat saatavilla. Jaksotodistukset tulevat myös jakoon aivan pian. Jos jokin kurssikoe jäi väliin tai muuten uusimisen tarvetta on, muista ilmoittautua rästitenttiin viimeistään tiistaina 18.1. Ilmoittautuminen sujuu verkkolomakkeella (otsikon linkki) tai kansliasta ja ilmoitustaululla jaettavilla lomakkeilla. Anna täytetty lomake aineenopettajalle, jätä kirjaston lokerikkoon tai pyydä toista opettajaa toimittamaan perille.

Rästitentti alkaa lauantaina klo 10. Alaovi menee kiinni 10.15, joten ole ajoissa paikalla. Koe kestää klo 13:ta. Koe on osanottajamäärästä riippuen joko juhlasalissa tai toisen kerroksen luokassa portaita vastapäätä. Muista ottaa omat konseptit mukaan. Koetta valvoo Pertti Pohjalainen. Jos viime hetkellä osanottosi peruuntuu, soita opon kännykkään 040 5181 229 ja jätä viesti.

 

Yleissivistystä tsunamista

Joululomaamme varjosti ikävä luonnonkatastrofi Intian valtamerellä. Julkisuudessa on esiintynyt erikoisia käsityksiä tsunamin syistä ydinvoimaloista Jumalan rangaistukseen. Toivottavasti jokainen lukiolainen näkee sen verran vaivaa ja tutustuu maantieteen oppikirjaansa. Ilmiö on normaalia maankuorella, mutta inhimillisesti traagista. Tutustu Helsingin yliopiston seismologian laitoksen hyviin vastauksiin aiheesta (otsikon linkki).

This page is powered by Blogger. Isn't yours?