perjantaina, lokakuuta 21, 2005

 

Uudistuksia kansliassa

Syysloman jälkeen koulusihteerin työajoissa tapahtuu pieniä muutoksia. Hän on paikalla ma 12.30-19.20, ke 13.00-16.30 ja to 11.00-18.15. Ajat löytyvät myös koulun kotisivujen yhteystiedoista.

Myös huonejärjestelyt muuttuvat: koulusihteeri on muuttanut ensimmäiseen huoneeseen (entinen rehtorin huone), minut tapaat entisestä koulusihteerin huoneesta - nyt myös lankapuhelin: (05) 234 4697 ja perimmäisestä huoneesta (entisestä kahvihuoneesta) on tullut rehtorin työhuone.

torstaina, lokakuuta 20, 2005

 

Ryhmänohjaajatapaamiset: uusi käytäntö koululla

2-jakson alkaessa otetaan koululla käyttöön uuden opetussuunnitelman mukaan suunnitellut ryhmänohjaajatapaamiset. Tapaamisten tavoitteena on lisätä ohjausta ja tukea, välittää tietoa uudistuksista, muutoksista ja ottaa vastaan opiskelijoitten palautetta. Jaksotodistukset jaetaan ryhmänohjaajatapaamisissa. Läsnäolo on tärkeää ja tarpeellista.

Seuraavan jakson tapaamiset ovat: 3.11. torstaina (katso ilmoitustaululta oman ryhmäsi luokka) ja 11.11. perjantaina etäopiskelijoille oman valinnan mukaan joko 16.00 - 16.30 tai 17.40 - 18.00 luokassa 311.

 

Kokeile Opon Sanomia RSS-lukijalla

Voit tilata Opon Sanomat RSS-lukijaan. Näin pääset seuraamaan aina uusia ilmoituksia ilman, että käyt sivuilla. RSS-lukija toimii mm. Firefox-selaimessa. Voit asentaa sen myös Outlook-sähköpostinlukuohjelmaasi (suosittelen Attensaa). Katso: Mikä on RSS?

Jos käytät Firefox-selainta, löydät selaimen oikeasta alakulmasta Live-kirjanmerkin (oranssin pikkuneliön), jonka avulla voit merkitä kirjanmerkkipalkkiin Opon Sanomat. Jatkossa näet suoraan uudet otsikot ja pääset itseäsi kiinnostavaan juttuun klikkaamalla otsikkoa. Firefox-selain on ilmainen ja huomattavasti Exploreria kehittyneempi. Suosittelen lämpimästi.

keskiviikkona, lokakuuta 19, 2005

 

Kirjoittaisin, mutta miten...

Kirjoittaisin, mutta miten... monelle lukiolaiselle kirjoittaminen aiheuttaa toisinaan tai useamminkin lievää ahdistusta. Kirjoittaa voi niin monella tavalla. Lukiossa ei mikä tahansa tekstailu tuota tulosta. Kotkan aikuislukiossa järjestetään keväällä lukiokirjoittamisen kurssi (OP3, jaksoissa 4 ja 5, oppitunti viikossa). Ennakkomaistiaisina tulevaan aloitti elämänsä lukiokirjoittamisen vinkkisivusto. Kannattaa tustusta.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?