torstaina, syyskuuta 01, 2005

 

Kuinka etäopiskelija opiskelee valinnaiskurssit?

Etäopetusta järjestetään lukion pakollisissa aineissa. Jokainen etäopiskelija, joka aikoo suorittaa lukion koko oppimäärän, valitsee myös syventäviä kursseja (entinen nimitys valinnaiset, soveltavat ja syventävät kurssit). Näiden opiskelusta opiskelija sopii kurssin opettajan kanssa. Osa oppiaineista on sellaisia, että itsenäinen opiskelu onnistuu. Opettaja saattaa antaa opiskeluun erilaista tukimateriaalia ja tehtäviä. Joidenkin aineiden kohdalla tapauskohtaisesti harkitaan opiskelutapa. Esimerkiksi kielten opiskelussa osallistuminen normaaliin lähiopetukseen on lähes aina välttämätöntä.

Ne kurssit, joista ei ole etäopetusta, löytyvät lähiopetuksen lukujärjestyksestä. Kurssikoodin perässä on opettajan lyhenne. Opettajalle voi soittaa ja sopia opiskelutavasta. Jos kurssille ilmoittautunutta opiskelijaa ei kurssin ensimmäisten oppituntien jälkeen näy, useimmiten koululta soitetaan ja kysellään, mikä tilanne.

Etäopiskelua aloittavien ei kannata pelästyä, jos ei kaikkia opiskeluohjeita heti ymmärrä ja muista. Opolta saa kysyä koska tahansa apua. Opiskelukaverit neuvovat. Jokainen opettaja, rehtori ja koulusihteeri ovat valmiita opastamaan ja rohkaisemaan eteenpäin.

Comments: Lähetä kommentti

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?