keskiviikkona, syyskuuta 29, 2004

 

HOPS-työskentely käynnistyy

Oletko huomannut, että aikuislukiossa opiskelu vaatii erityisiä taitoja? Sinun on osattava ohjata omaa opiskelutyötäsi. Aikatauluja on suunniteltava. On osattava jakaa aika ja voimavarat työn, perheen, kavereiden, harrastusten ja opiskelun välillä. On omaksuttava suuria asiakokonaisuuksia ja kyettävä myös tuottamaan itse jotain järkevää opitun todisteeksi.

Oppiminen ei ole yksistään joillekin luontaita ja toisille hankalaa perinnöllistä lahjakkuutta. Oppiminen on oikeastaan paljon muuta. Se on työntekoa ja taitolaji, jossa motivaatio ja tavoitteellisuus vievät läpi harmaammankin kiven. Sinun pitää tietää paitsi mitä opiskella, myös miksi opiskella ja miten opiskella. Eri ihmiset oppivat eri tavoilla. Väärät menetelmät voivat olla oppimisen esteenä. Siksi kannattaa tutustua oppimistyyleihin ja opiskelutekniikoihin.

Työskentelytapojen kehittämisen, suunnittelun ja motivaation ylläpitämisen avuksi koulussamme aloitetaan HOPS-työskentely. Ensisijaisesti aloitamme uusien opiskelijoiden kanssa, mutta jokainen on tervetullut mukaan. Ensimmäiseksi täytät HOPS-lomakkeen, jonka saat opolta tai löydät Opit-ympäristöstä: Aikuislukion opo > OPA-AINEISTOJA > OPA Etälukion kurssi > HOPS.

Lomakkeen täyttämisen jälkeen tapaat opinto-ohjaajan joko ensimmäisen jakson koeviikolla tai toisen jakson aikana. Ilmoitustaululle tulee varauslista, johon voit laittaa nimikirjaimesi sopivan ajan kohdalle. OPA-kurssista tulee merkintä vasta henkilökohtaisen keskustelun jälkeen. Kurssin käyneille ohjaus on etu, joka kannattaa käyttää hyväksi.

Yleistä tietoa erilaisista HOPS-toteutuksista saat edu.fi -sivustolta. Koulussamme toteutettava HOPS on avoin, opiskelutaitojen kartuttamiseen ja itseohjauskykyjen lisäämiseen tähtäävä suunnitelma. Lisätietoja opolta.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?