keskiviikkona, elokuuta 18, 2004

 

Rehtorimme Erja Hämäläinen Opon Sanomien haastattelussa

Miten sinusta tuli aikuislukion rehtori?
Toimin aikuislukiossa kieltenopettajana peräti 15 vuotta ja syksyllä 1998 toisten (opettajatovereiden) kannustamana aloitin rehtorin työn. Olen viihtynyt tässä roolissani varsin hyvin.
Mikä on parasta työssäsi?
Parasta työssäni on sen haasteellisuus ja upeat ihmiset (kollegat, opiskelijat) ympärilläni.
Jos saisit muuttaa yhden asian koulussamme, mikä se olisi?
Jos hyvä haltija toteuttaisi yhden toiveeni, ei sitä olisi vaikea nimetä; uusi, hyvin varusteltu ympäristö opetustyöllemme.
Jos olisit eläin, mikä eläin olisit ja miksi?
Epäilemättä pesuettaan puolustava naaras-leijona!
Mitä teet yleensä lauantai-iltaisin?
Lauantai-ilta pyhitetään perheelle (Pentti 50v., Hanna-Leena 23v., Olli-Pekka 20 v. ja Hannu-Matias 15v.) mikäli jäsenet ovat saapuvilla. Rentoutuminen on avainsana.
Elämänviisaus, jonka haluaisit jakaa Opon Sanomien lukijoille:
Tie, jota on helpoin vaeltaa, ei aina johda kauimmaksi.
(V.A. Koskenniemi)tiistaina, elokuuta 17, 2004

 

Lukujärjestys verkossa

Perusasteen ja aikuislukion syksy käynnistyy torstaina 26.8. klo 18.00. Lukujärjestys löytyy verkosta, koulun kotisivuilta, kohdasta Ajankohtaista.

maanantaina, elokuuta 16, 2004

 

Jaksolla II: Medialukutaito

Kiinnostaako media? Jaksolla II (25.10. alk.) järjestetään medialukutaidon kurssi AIV9. Kurssin voi opiskella kokonaan etäopiskeluna Opit-verkkoympäristössä. Kurssilla järjestetään myös lähiluentoja yksi oppitunti viikossa. Opettaja opastaa verkkotyöskentelyyn kädestä pitäen. Lisätietoja kurssista otsikon linkistä. Kurssi sopii kaikille opiskelijoille eikä edellytä muiden äidinkielen kurssien aiempaa suorittamista. Kurssi järjestetään, jos osanottajamäärän minimi täyttyy. Ilmoittautuminen syksyn ainevalintojen yhteydessä tai myöhemmin opolle kirjallisesti (lomake kansliasta tai opolta).

 

Tutustu YLE:n Klaffiin

YLE:n opetusohjelmat on koonnut mittavan aineistopankin opetusohjelmien nauhoitteista ja äänitteistä. Katkelmissa havainnollistetaan monia lukiokurssien käsittelemiä asioita, joten sivuilla kannattaa seikkailla. Ylioppilaskirjoituksista on myös oma teemakokonaisuus. Kannattaa tutustua!

This page is powered by Blogger. Isn't yours?